Bioresonantie kan helpen
bij hormonale disbalans

Hormonale disbalans betekent dat uw hormoonhuishouding is verstoord en dat kan invloed hebben op de gezondheid. Een verstoorde hormoonhuishouding ontstaat doordat bepaalde hormonen te veel of te weinig worden aangemaakt. Dat kan vervolgens leiden tot verschillende fysieke en mentale klachten. Hormonen zijn signaalstofjes ofwel neurotransmitters die allerlei lichaamsprocessen en -functies regelen. Zo hebben hormonen onder meer invloed op de stofwisseling en eetlust, hartslag, slaapcyclus, stemming en stressniveau, lichaamstemperatuur, celgroei, voortplanting enzovoort.

Doorgaans is het lichaam prima in staat uw hormoonhuishouding in balans te houden. Echter, soms raakt het hormonale evenwicht verstoord. Er zijn diverse factoren die zorgen voor hormonale disbalans bij zowel vrouwen als mannen. Onder andere door leeftijd kunnen hormonen uit balans raken, zoals tijdens de pubertijd en de menopauze. Maar, ook voedselallergieën en spijsverteringsproblemen kunnen hormoonverstoringen in de hand werken evenals blootstelling aan toxinen en schadelijke chemicaliën als pesticiden.
Klachten die voorkomen bij hormonale disbalans zijn bijvoorbeeld:

• Vermoeidheid
• Weinig of juist veel eetlust
• Plotselinge stemmingwisselingen
• Angstig
• Moeilijk inslapen en/of doorslapen.
• Depressieve gevoelens
• Concentratieproblemen
• Gewichtstoename of afname
• Verminderd libido
• Acne
• Haaruitval
• Hoofdpijn
• Zware, pijnlijke en/of onregelmatige menstruatie
• Opvliegers plus nachtzweten
Dit is een opsomming van mogelijke klachten. Hormonale disbalans is doorgaans goed te behandelen met Bicom bioresonantie.

 • 1. Afspraak
  inplannen
 • 2. Meten
  doormiddel van
  bioresonantie
 • 3. Vervolg
  behandelen + gezondheidsadvies

Zo werkt Bioresonatie.

Tijdens een behandeling wordt u aangesloten op speciaal hiervoor ontwikkelde medische Bicom apparatuur, die – met behulp van de behandelaar – allereerst uw eigen trillingen registreert en analyseert. Vervolgens gaat het apparaat tijdens de behandeling de gezonde informatie scheiden van de zieke informatie, waarna het de gezonde frequenties versterkt aan het lichaam terug geeft en de zieke trillingen uitschakeld.

Op deze manier kan Bicom bioresonantie blokkades opheffen en het eigen harmonische reguleringsmechanisme versterken, zodat het zelfgenezende vermogen (o.a. immuunsysteem) van het lichaam wordt geactiveerd en herstel kan plaatsvinden. Een behandeling is altijd volledig pijnvrij en bovendien ontspannend. Bicom bioresonantie is een complementaire manier van medisch handelen.

Waarom kiezen voor bioresonantie

Bioresonantie is een effectief, eenvoudige, bewezen en pijnloze behandeling. Klanten zijn zeer tevreden over de behaalde resultaten. Het komt vaak voor dat een cliënt veel verschillende paden heeft bewandeld in de reguliere zorg en er geen verbetering dan wel oorzaak gevonden wordt van de klacht. Het is meer regel dan uitzondering dat bioresonantie effect heeft. Twijfelt u nog? Neem vrijblijvend contact op om door te nemen of ik iets voor u kan beteken!

Veelgestelde vragen
Bioresonatie.

Hiernaast vindt u een aantal veel gestelde vragen over Bioresonantie. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op!

Contact
1. Wat kun je doen om bioresonantie therapie te ondersteunen?

Aanbevolen wordt om binnen 24 uren na de behandeling 3 liter mineraalarm water (Spa blauw) te drinken. Bij het vrijmaken en uitscheiden van opgeslagen schadelijke stoffen helpt dat om het lichaam zo snel mogelijk van de afvalstoffen te ontdoen. Spa blauw heeft een zuurgraad van 6, wat ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen goed gebonden kunnen worden om vervolgens af te scheiden via de urine / ontlasting.

Verder wordt er aanbevolen om 24 uren na behandeling geen alcohol en koffie te gebruiken.

 

2. Met welke klachten kan ik terecht?

Hier vindt u een overzicht van de klachten waarmee u onder andere terecht kunt voor een afspraak. Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan contact op

* Acute (bv hooikoorts) en chronische allergieën
* Aandoeningen aan maag, darm, lever en gal
* Huidklachten
* Longaandoeningen
* Pijnklachten (bv migraine)
* Problemen met de weerstand
* Chronische vermoeidheid
* K.N.O. problemen
* Kinderziekten
* Gevolgen van inentingen

3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 3-4 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van uw conditie, de oorzaak, ernst en de duur van je klachten. Bij chronische aandoeningen zijn doorgaans meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel dan bij acute klachten.

4. Wat is je werkwijze?

Het behandeltraject ziet er als volgt uit:

 • Intake: Uitgebreid intakegesprek gedurende de eerste afspraak. Vervolgens is er tijdens de eerste behandeling een testprocedure. Met een specifieke, pijnloze test wordt er uitgezocht of er een allergie of intolerantie bestaat. Hierbij kunt u denken aan specifieke voedingstoffen of dat bepaalde organen verzwakt zijn, dan wel of er gifstoffen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van een ziekte worden opgespoord.
 • De behandeling: Na het onderzoek wordt er een individueel behandelplan opgesteld en wordt er met de patiënt overlegd welke ondersteunende maatregelen genomen kunnen worden om de genezing te bespoedigen. Tijdens de behandeling met het BICOM apparaat worden er elektroden op het lichaam geplaatst en kan de patiënt in een rustige, ontspannen houding zitten. Een behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten. De therapie wordt meestal als aangenaam ervaren.
  Het doel van de therapie is de ziekmakende invloeden te remmen en de genezende kracht van het lichaam de kans te geven op herstel.
 • Vervolgconsulten (elke 3 tot 4 weken): Voortgang bespreken, bioresonantie behandeling, (mondelinge) voedingsadviezen.
5. Wat is bioresonantie?

Bioresonantie werkt op het trillings- en energieniveau van het lichaam, ondersteunt het immuunsysteem en beschermt het lichaam tegen ongunstige invloeden. Bekijk de link: Wat is Bioresonatie voor meer informatie.

6. Zijn er bijwerkingen?

Bioresonantie therapie heeft voor zover bekend geen nadelige bijwerkingen. De oorspronkelijke klacht kan in het begin versterkt optreden. Dit is vaak een positief teken, waarbij het lichaam aan de slag is om de klachten aan te pakken. Na de behandeling, met name de eerste behandelingen kan er binnen 24 uur hoofdpijn, misselijkheid en overgeven voorkomen. Ondanks dat dit als vervelend ervaren kan worden, is het een positief teken, namelijk dat de behandeling goed aanslaat en er afvalstoffen vrij komen en worden afgevoerd. Voor het afvoeren van de afvalstoffen is het van belang om drie liter spa blauw te drinken. Na 24 uren zijn de klachten verdwenen.

7. Is bioresonantie pijnlijk?

Nee, bioresonantie therapie is een volledig pijnloos behandeling en daarom bij uitstek geschikt voor kinderen.

Ik ben gestopt met de Bioresonantie praktijk!

Mijn passie en opleiding is gericht op voeding en gezondheid, waar ik mij vanaf nu op ga richten. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuwe website www.voedingspraktijk.nl.

Wil je alvast een afspraak maken of meer informatie ontvangen rondom voedingsadvies, dan kun je mailen naar: adinkantonides@gmail.com of bellen op 06 – 811 706 40

Gezonde groet,
Adinka Antonides