Afvallen

Wil jij graag een paar kilo’s kwijt, maar lukt dit niet? Het klinkt vast raar, maar een veelvoorkomend probleem bij overgewicht, is dat men te weinig eet. Je lichaam is in de juiste verhoudingen voeding nodig om te kunnen functioneren, maar ook om te verbranden. Als er te weinig voeding is (vaak koolhydraten) om te kunnen verbranden, gaat je lichaam in een soort overlevingsmechanisme. Het motortje gaat wat langzamer draaien, om genoeg energie over te houden. Het lichaam gaat er voor zorgen dat het zo min mogelijk verbrand, wat afvallen tegenwerkt. Een andere veelvoorkomende oorzaak van overgewicht is dat een voedingspatroon uit te weinig variatie bestaat. En zo zijn er uiteraard nog meer oorzaken van overgewicht. Ben je benieuwd of ik iets kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Wil je graag afvallen en/of gezonder leven?

Dan ben je bij Voedingspraktijk op het juiste adres! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er overgewicht is ontstaan, of er een verlangen is om gezonder te leven. Omdat dit zo verschillend is per persoon, vind ik het belangrijk om naar ieders persoonlijke situatie te kijken. Kleine aanpassingen kunnen al grote resultaten geven. Het gaat ook niet om de kilo’s of hoeveel gezonder je gaat eten, het is belangrijk dat jij je fit, energiek en geliefd voelt, precies zoals jij gemaakt en bedoeld bent.

Meer energie
Lekkerder in je vel
Een betere nachtrust
Ik help jou graag verder Adinka Antonides

Onze werkwijze

Een persoonlijk begeleidingstraject bestaat uit ongeveer 3 – 4 afspraken. Voorafgaan aan de eerste afspraak ga ik je vragen om een voedingsdagboek in te vullen. Dit is een dagboek over één week.

Gedurende de eerste afspraak zal het voornamelijk gaan om elkaar beter te leren kennen, en ga ik je veel vragen stellen. Aan het einde van het eerste gesprek, ga je naar huis met minimaal 3 concrete voedingstips.

De tweede afspraak wordt bij voorkeur na 2 tot 3 weken na de eerste afspraak ingepland. In de tussentijd van de eerste en tweede afspraak ga ik een uitgebreider voedingsadvies opstellen. Dit voedingsadvies bespreken we gedurende de tweede afspraak en evalueren we de voortgang. De overige afspraken zijn bedoelt om te evalueren en het voedingsplan eventueel bij te stellen.

 

 

Meer over voedingspraktijk
1
Kennismaken
2
Plan opstellen
3
Aan de slag
4
Evalueren

Over onze
Voedingspraktijk

Ik geloof in de kracht van voeding. Voeding is zo mooi bedoeld. Het geeft je kracht, energie, blijdschap en nog zoveel meer. Met het eten van de juiste voeding voorzien we onze unieke lichamen van voedingstoffen welke vervolgens weer worden omgezet en gebruikt voor talloze verschillende lichaamsprocessen. Wat is de juiste voeding? Ieder persoon is weer anders gemaakt, en dit zal dan ook per persoon verschillen. Onbewerkte voeding, dus voeding zoals het bedoelt is en variatie in voeding zijn de eerste belangrijke sleutels voor een grote groep mensen. Dit is de basis van mijn voedingspraktijk. Vervolgens kijk en denk ik graag mee naar de individuele vragen en gezondheidsproblemen.

Ontvang elke week een recept in je mailbox

Wil jij elke week een recept in je mailbox gebaseerd op voeding vanuit de bijbel? Schrijf je in voor onze
recepten nieuwsbrief voor slechts 4,95 per maand.