Maagdarmklachten

Zodra je iets gegeten hebt gaat je spijsvertering aan de slag. Veel mensen ondervinden problemen bij de spijsvertering. Zo blijkt uit onderzoek dat één op de vijf Nederlanders last heeft van spijsverteringsklachten. Veel voorkomende maag en darmklachten zijn bijvoorbeeld pijn in je maag of zuurbranden, maar ook misselijkheid, opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie en diarree. Hoe goed of niet goed de spijsvertering werkt, is goed af te lezen aan de kwaliteit van de ontlasting. Ontlasting is voor veel mensen een niet zo fijn onderwerp om over te praten. Toch is het zo dat aan de hand van de ontlasting je redelijk goed kunt achterhalen welk proces niet goed of optimaal verloopt. Voeding heeft veel te maken met de spijsvertering. Voor maag en darmklachten is het aan te raden om een persoonlijk begeleidingstraject aan te gaan bij Voedingspraktijk. Benieuwd of ik iet voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Wil je graag af van je maag- en/of darmklachten?

Dan ben je bij Voedingspraktijk op het juiste adres! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er klachten zijn in je spijsverteringssysteem. Omdat dit zo verschillend is per persoon, vind ik het belangrijk om naar ieders persoonlijke situatie te kijken. Kleine aanpassingen kunnen al grote resultaten geven. Zodat jij kunt gaan ervaren hoe het is om fit en energiek door het leven te gaan.

Meer inzicht waar je lichaam behoefte aan heeft
Je fitter voelen
Meer energie
Ik help jou graag verder Adinka Antonides

Onze werkwijze

Bij een persoonlijk begeleidingstraject gaan we een eerste afspraak inplannen. Deze afspraak vindt bij voorkeur plaats bij mij in de praktijk Haren (een online afspraak is ook een mogelijkheid). Vooraf aan de eerste afspraak ga ik je vragen om een voedingsdagboek van een week in te vullen. Deze informatie is belangrijk voor een advies op maat.

Een eerste afspraak duurt ongeveer een uur. Na een eerste afspraak krijg je gelijk een aantal voedingstips mee. Hier kun je dan direct mee aan de slag. Na 2 tot 3 weken maken wij een nieuwe afspraak om te evalueren en verder advies.

Na 4-8 weken kunnen wij een nieuwe afspraak maken om te evalueren en eventueel adviezen bijstellen. Wat voor mij voorop staat is waar de cliënt behoefte aan heeft. Voor de één is dit ‘1’ afspraak, voor de ander kan dit een regelmatig terugkerende afspraak staan. Dit stemmen we samen af.

Een voedingspatroon aanpassen / veranderen kost over het algemeen tijd. Kleine aanpassingen kunnen grote gevolgen hebben in hoe je je voelt. En tegelijk kan het ook een tijdje duren voor je effecten merkt. Zo verschillend dit per persoon is, zo verschillend is een persoonlijk begeleidingstraject. Mijn motivatie is om te helpen en adviseren, zonder een vastgesteld aantal afspraken.

Meer over voedingspraktijk
1
Kennismaken
2
Plan opstellen
3
Aan de slag
4
Evalueren

Over onze
Voedingspraktijk

Ik geloof in de kracht van voeding. Voeding is zo mooi bedoelt. Het geeft je kracht, energie, blijdschap en nog zoveel meer. Met het eten van de juiste voeding voorzien we onze unieke lichamen van voedingstoffen welke vervolgens weer worden omgezet en gebruikt voor talloze verschillende lichaamsprocessen. Wat is de juiste voeding? Ieder persoon is weer anders gemaakt, en dit zal dan ook per persoon verschillen. Onbewerkte voeding, dus voeding zoals het bedoelt is en variatie in voeding zijn de eerste belangrijke sleutels voor een grote groep mensen. Dit is de basis van mijn voedingspraktijk. Vervolgens kijk en denk ik graag mee naar de individuele vragen en gezondheidsproblemen.

Ontvang elke week een recept in je mailbox

Wil jij elke week een recept in je mailbox gebaseerd op voeding vanuit de bijbel? Schrijf je in voor onze
recepten nieuwsbrief voor slechts 4,95.