Over voedingspraktijk

Ik geloof in de kracht van voeding. Voeding is zo mooi bedoeld. Het geeft je kracht, energie, blijdschap en nog zoveel meer. Met het eten van de juiste voeding voorzien we onze unieke lichamen van voedingstoffen die vervolgens weer worden omgezet en gebruikt voor talloze verschillende lichaamsprocessen. Wat is de juiste voeding? Ieder persoon is weer anders gemaakt en wat de juiste voeding is zal per persoon verschillen. Onbewerkte voeding, dus voeding zoals het bedoeld is, en variatie in voeding zijn de eerste belangrijke sleutels. Dat is de basis van mijn voedingspraktijk. Ook kijk en denk ik graag mee met individuele vragen en gezondheidsproblemen.

Het gezicht achter Voedingspraktijk

Adinka Antonides is het gezicht achter Voedingspraktijk en voeding en gezondheid vormen een grote passie in haar leven. Vijf jaar geleden nam ze de gedurfde stap om uit de zakelijke dienstverlening te stappen en haar passie om te zetten in haar werk. Deze beslissing nam ze in vol vertrouwen op God, die haar de vrijheid gaf om te stoppen en iets nieuws te beginnen. In de daaropvolgende periode heeft God haar steeds meer enthousiast gemaakt over de oorsprong van voeding en hoe deze vanaf het allereerste begin is bedacht.

Adinka gelooft dat we als mensen de verantwoordelijkheid hebben gekregen om goed voor onszelf en anderen te zorgen, en zij ziet voeding als een onlosmakelijk onderdeel van deze zorg. Met een diploma als natuurvoedingskundige van het Kraaybeekerhof op zak, is Adinka toegewijd om anderen te helpen bij het maken van gezonde voedings- en leefstijlkeuzes. Ze biedt persoonlijke begeleiding, inspireert met haar receptenboek en nieuwsbrief, geeft regelmatig workshops met diverse thema’s en biedt de mogelijkheid om lezingen / preken te boeken over het thema ‘voeding vanuit de bijbel’. Op deze manieren draagt Adinka bij aan het delen van kennis en het inspireren van anderen op hun weg naar gezondheid en welzijn.

Contact opnemen

Waar wij bij kunnen helpen.

Om je direct op weg te helpen naar gezonde keuzes bied ik een gratis receptenboekje aan. Als dit smaakt naar meer, kun je je inschrijven voor mijn betaalde nieuwsbrief. Hier ontvang je wekelijks eenvoudige recepten met bijbehorende informatie. Voor een meer persoonlijke benadering en begeleiding sta ik klaar om je te helpen met op maat gemaakt voedingsadvies en de nodige ondersteuning. Bovendien organiseer ik regelmatig workshops waar je kunt leren hoe je op een eenvoudige manier gezonde voeding kunt bereiden. Samen streven we naar een gezonder en bewuster voedingspatroon.

En God zei, Ik geef u al het zaaddragende gewas dat op heel de aarde is, en alle bomen waaraan zaaddragende boomvruchten zijn, dat zal u tot voedsel dienen — Genesis 1:29

Op basis van de bijbel

Het eerste voedingspatroon in de bijbel is gebaseerd op de volgende voedingsmiddelen:

  • Granen, bonen, peulvruchten
  • Noten en zaden
  • Groenten en aardappelen
  • Fruit
  • Specerijen

 

Dit voedingspatroon, zoals beschreven in Genesis, geeft ons de vrijheid om vrij te genieten zonder belemmeringen. Stel je voor dat 80% van je dagelijkse voeding bestaat uit de gezonde basis die in Genesis wordt aangereikt: noten, zaden, groenten, fruit, peulvruchten, granen en specerijen. De overige 20% zou dan bestaan uit andere voedingsmiddelen zoals vlees, vis en bewerkte voeding. Wat zal er dan gebeuren…..