Over voedingspraktijk

Ik geloof in de kracht van voeding. Voeding is zo mooi bedoeld. Het geeft je kracht, energie, blijdschap en nog zoveel meer. Met het eten van de juiste voeding voorzien we onze unieke lichamen van voedingstoffen die vervolgens weer worden omgezet en gebruikt voor talloze verschillende lichaamsprocessen. Wat is de juiste voeding? Ieder persoon is weer anders gemaakt en wat de juiste voeding is zal per persoon verschillen. Onbewerkte voeding, dus voeding zoals het bedoeld is, en variatie in voeding zijn de eerste belangrijke sleutels. Dat is de basis van mijn voedingspraktijk. Ook kijk en denk ik graag mee met individuele vragen en gezondheidsproblemen.

Het gezicht achter Voedingspraktijk

Ik ben Adinka Antonides en ben het gezicht achter Voedingspraktijk. Voeding en gezondheid zijn twee grote passies in mijn leven. Vijf jaar geleden heb ik de stap gezet om mijn werk in de zakelijke dienstverlening op te geven en mij te richten op de passies in mijn leven, namelijk voeding en gezondheid. Deze beslissing heb in vol vertrouwen op God gemaakt. Door de tijd heen heeft God mij laten zien dat ik een voedingspraktijk mocht opzetten, waarbij de basis voeding vanuit de bijbel is.

Graag wil ik mensen helpen bij het maken van gezonde voedings- en leefstijlkeuzes. Dit doe ik door persoonlijke begeleiding, het organiseren van workshops en het delen van recepten.

 

Contact opnemen

Waar kan ik bij helpen.

Om je direct op weg te helpen naar gezonde keuzes bied ik een gratis receptenboekje aan. Als dit smaakt naar meer, kun je je inschrijven voor mijn betaalde nieuwsbrief. Hier ontvang je wekelijks eenvoudige recepten met bijbehorende informatie. Voor een meer persoonlijke benadering en begeleiding sta ik klaar om je te helpen met op maat gemaakt voedingsadvies en de nodige ondersteuning. Bovendien organiseer ik regelmatig workshops waar je kunt leren hoe je op een eenvoudige manier gezonde voeding kunt bereiden. Samen streven we naar een gezonder en bewuster voedingspatroon.

En God zei, Ik geef u al het zaaddragende gewas dat op heel de aarde is, en alle bomen waaraan zaaddragende boomvruchten zijn, dat zal u tot voedsel dienen — Genesis 1:29

Op basis van de bijbel

Het eerste voedingspatroon in de bijbel is gebaseerd op de volgende voedingsmiddelen:

  • Granen, bonen, peulvruchten
  • Noten en zaden
  • Groenten en aardappelen
  • Fruit
  • Specerijen

 

Dit voedingspatroon, zoals beschreven in Genesis, geeft ons de vrijheid om vrij te genieten zonder belemmeringen. Stel je voor dat 80% van je dagelijkse voeding bestaat uit de gezonde basis die in Genesis wordt gegeven: noten, zaden, groenten, fruit, peulvruchten, granen en specerijen. De overige 20% zou dan bestaan uit andere voedingsmiddelen zoals vlees, vis en bewerkte voeding. Wat zal er dan gebeuren…..