Workshop Brood & spreads

Nederlanders zijn echte liefhebbers van brood. De top 3 belegkeuzes voor brood zijn kaas, hagelslag en jam. Zeker lekker, maar niet echt gezond. Gelukkig zijn er in de winkels steeds meer alternatieven zoals groentespreads, hummus en tapenades verkrijgbaar.

Een nadeel van kant-en-klare groentespreads is echter dat ze vaak smaak- en conserveringsmiddelen bevatten. In de workshop Brood & Spreads gaan we zelf aan de slag om spreads te maken. Je zult ontdekken en leren hoe eenvoudig het is om heerlijke en gezonde spreads te bereiden. Deze zelfgemaakte spreads zijn niet alleen lekker voor op brood, maar ook een leuke aanvulling op een borrelplankje.

Wat groentespreads zo leuk maakt, is dat je op een simpele manier extra groenten aan je voeding kunt toevoegen, wat ten goede komt aan je gezondheid.

  • Max. 10 personen
  • Euvelgunnerweg 25A, Groningen
  • € 30,- per deelnemer
Aanmelden

Wat kun je verwachten
bij de workshop

We starten met een uitleg over brood. Samen zullen we diverse broodsoorten proeven en bespreken.

Vervolgens gaan we gezellig samen aan de slag. In tweetallen kiezen jullie welke spread of cracker jullie willen maken. Je kunt de recepten volgen, of zelf experimenteren met combinaties. Aan het einde van de workshop komen we bij elkaar om elkaars crackers en spreads te proeven. Het belooft een smakelijke afsluiting te worden!

 

Duur workshop

Avond: 19.00 - 21.30 uur

Allergieën

Indien je allergieën hebt, kun je deze vermelden bij je aanmelding.

Materialen en ingrediënten

Alle materialen en ingrediënten zijn inbegrepen in de workshop.

Instructeur van de workshop

Ik, Adinka, kijk ernaar uit om deze workshop voor jullie te verzorgen. Het is mijn verlangen om jullie mee te nemen naar de wonderlijke wereld van pure en onbewerkte voeding. Het bedenken en bereiden van smakelijke en gezonde gerechten kan een uitdaging zijn. Daarom wil ik je met deze workshop niet alleen inspireren, maar vooral aanmoedigen om zelf lekker aan de slag te gaan. Op die manier kun je persoonlijk ervaren hoe eenvoudig het is om een positief verschil te maken in je keuze voor gezonde en lekkere voeding.

 

Adinka Antonides Instructeur

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen zijn hier opgenomen. Als jouw vraag hier niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder.

Moet ik zelf materialen mee nemen?
Moet ik rekening houden met kleren?
Moet ik kookervaring hebben?
Wordt er rekening gehouden met allergieën?

Brood vanuit de bijbel.

Brood is een veelvoorkomend voedingsmiddel in de Bijbel. Dit zien we in zowel het oude als het nieuwe testament. Tijdens het avondmaal, wat is ingesteld door Jezus, wordt het brood gegeten en de wijn gedronken.

Veel brood zoals we dit tegenwoordig kennen bestaat uit brood- en smaakverbeteraars. Het brood in de Bijbel bestaat uit pure ingrediënten, namelijk meel, water, zout en gist of desem.