Workshop Soep & bouillon maken

Wist je dat je met slechts een paar ingrediënten de meest verrukkelijke soepen kunt bereiden? Of je nu kiest voor een bouillon, een gebonden variant, of een goed gevulde soep, de mogelijkheden zijn heel divers. Wat een soep maken extra leuk maakt, is dat je op een eenvoudige manier restjes groenten kunt verwerken tot een smaakvol gerecht.

Vaak wordt er bij het maken van soep nog veelvuldig gebruik gemaakt van kant-en-klare pakjes en zakjes die ruimschoots verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Met deze workshop wil ik je laten ontdekken hoe je op een eenvoudige manier de meest overheerlijke soepen kunt bereiden, zonder afhankelijk te zijn van de pakjes en zakjes.

 

  • Max. 10 personen
  • Euvelgunner 25A, Groningen (De Stek)
  • 30,- per deelnemer
Aanmelden

Wat kun je verwachten
bij de workshop

We beginnen de workshop met een uitleg over de basis van elke goede soep: de bouillon. Samen gaan we ontdekken hoe je op een eenvoudige manier een smaakvolle groentebouillon kunt bereiden, die als basis dient voor de soepen die we later in de keuken gaan maken.

Gedurende de workshop ga je in tweetallen een soep maken. Alle benodigde ingrediënten staan klaar, dus je kunt direct aan de slag. Aan het einde van de workshop komen we bij elkaar om elkaars soepen te proeven. Het belooft een smakelijke afsluiting te worden!

Duur workshop

Ochtend: 10.30 - 13.00 uur

Allergieën

Indien je allergieën hebt, kun je deze vermelden bij je aanmelding.

Materialen

Alle materialen en ingrediënten zijn inbegrepen in de workshop

Instructeur van de workshop

Ik, Adinka, kijk ernaar uit om deze workshop voor jullie te verzorgen. Het is mijn verlangen om jullie mee te nemen naar de wonderlijke wereld van pure en onbewerkte voeding. Het bedenken en bereiden van smakelijke en gezonde gerechten kan een uitdaging zijn. Daarom wil ik je met deze workshop niet alleen inspireren, maar vooral aanmoedigen om zelf lekker aan de slag te gaan. Op die manier kun je persoonlijk ervaren hoe eenvoudig het is om een positief verschil te maken in je keuze voor gezonde en voedzame voeding.

 

 

Adinka Antonides Intructeur

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen zijn hier opgenomen. Als jouw vraag hier niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder.

Contact opnemen
Moet ik zelf materialen mee nemen?
Moet ik rekening houden met kleren?
Moet ik kookervaring hebben?
Wordt er rekening gehouden met allergieën?

Soepen op basis vanuit de bijbel.

Een bekend bijbels verhaal over soep is het verhaal van Jakob en Ezau, waarin Ezau zijn eerstgeboorterecht aan Jakob verkoopt in ruil voor een kom linzensoep.

In lijn met de oorspronkelijke voedingsadviezen in Genesis, vormen noten, zaden, groenten, fruit, peulvruchten, granen en specerijen de essentiële basis van de soepen die we gaan ontdekken en bereiden.

DE STEK, 9723 CV Groningen