Workshop Salade & dressing

Salades zijn een makkelijke en lekkere manier om extra groenten te eten. Supermarkten voorzien steeds meer in de behoefte naar salades. Een nadeel van deze salades zijn, is dat de sla vaak niet vers is en de dressings vaak volgestopt zijn met allerlei smaakversterkers en conserveringsmiddelen.

Wist je dat je eenvoudig de heerlijkste salades zelf kunt maken? En daarbij is een dressing een belangrijk onderdeel. In de workshop Salade & dressing gaan we aan de slag met verschillende soorten salades. Van bladgroenten- tot granensalade, of een mix van geroosterde groenten. Maar ook van maaltijdsalade tot een salade bij de maaltijd. En uiteraard gaan we aan de slag met verschillende dressings. Laat je verrassen en inspireren door de vele mogelijkheden.

 

  • Max. 10 personen
  • Euvelgunnerweg 25A, Groningen
  • € 30,- per deelnemer
Aanmelden

Wat kun je verwachten
bij de workshop

We starten met een uitleg over de smaakmakers van een dressing.

Vervolgens gaan we gezellig samen aan de slag. In tweetallen kiezen jullie welke salade en welke dressing je wilt maken. Je kunt de recepten volgen, of zelf experimenteren met combinaties. Aan het einde van de workshop komen we bij elkaar om elkaars salades met dressings te proeven. Het belooft een smakelijke afsluiting te worden!

 

Duur workshop

Avond: 19.00 - 21.30 uur

Allergieën

Indien je allergieën hebt, kun je deze vermelden bij je aanmelding.

Materialen en ingrediënten

Alle materialen en ingrediënten zijn inbegrepen in de workshop.

Instructeur van de workshop

Ik, Adinka, kijk ernaar uit om deze workshop voor jullie te verzorgen. Het is mijn verlangen om jullie mee te nemen naar de wonderlijke wereld van pure en onbewerkte voeding. Het bedenken en bereiden van smakelijke en gezonde gerechten kan een uitdaging zijn. Daarom wil ik je met deze workshop niet alleen inspireren, maar vooral aanmoedigen om zelf lekker aan de slag te gaan. Op die manier kun je persoonlijk ervaren hoe eenvoudig het is om een positief verschil te maken in je keuze voor gezonde en lekkere voeding.

 

Adinka Antonides Instructeur

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen zijn hier opgenomen. Als jouw vraag hier niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder.

Moet ik zelf materialen mee nemen?
Moet ik rekening houden met kleren?
Moet ik kookervaring hebben?
Wordt er rekening gehouden met allergieën?

Groenten vanuit de bijbel.

Groenten worden vanaf Genesis 1 in de Bijbel als voedsel aan de mens gegeven. Groenten zijn er in enorme variatie. En wij als mensen mogen genieten van deze variatie. Sterker nog, het is juist belangrijk voor je gezondheid om veel verschillende groenten te eten. Zo is iedere groente voorzien van zijn eigen voedingsstoffen, welke ons lichaam weer opbouwt.

Door salades te eten kom je eenvoudig aan meer groente en kun je veel variëren.