Workshop lekkernijen zonder suiker bakken

Veel koekjes en cakes in de winkel worden gezoet met suiker, wat niet alleen zorgt voor smaak maar ook een belangrijk conserveringsmiddel is. Vaak worden er nog diverse andere ingrediënten toegevoegd om de smaak te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Hoewel deze zoete cakes en koekjes heerlijk zijn, geldt dit helaas vaak niet voor je lichaam.

Met de workshop ‘Lekkernijen zonder suiker bakken’ gaan we, zoals de titel al aangeeft, aan de slag met het maken van koekjes en cakes zonder toegevoegde suikers. Mijn doel is om je te laten zien en ervaren dat je met slechts een handvol ingrediënten verrukkelijke én gezonde alternatieven kunt creëren. Laat je verrassen door de smaakvolle mogelijkheden van suikervrije lekkernijen!

 

 

  • Max. 10 personen
  • Euvelgunnerweg 25A, Groningen
  • 30,- per deelnemer
Aanmelden

Wat kun je verwachten
bij de workshop

Tijdens deze workshop gaan we eerst dieper in op het onderwerp suiker: wat zijn de effecten van suiker op ons lichaam en welke processen worden beïnvloed? Daarnaast maken we kennis met verschillende alternatieven voor suiker door ze te proeven.

Vervolgens ga je in tweetallen in de keuken aan de slag met een recept voor cake of koekjes. Tijdens het bakken is er ruimte voor vragen, en uiteraard voor gezelligheid en onderlinge gesprekken. Aan het einde van de workshop komen we bij elkaar om elkaars cakes en koekjes te proeven. Het belooft een smakelijke afsluiting te worden!

Duur workshop

Avond: 19.00 - 21.30 uur

Allergieën

Uiteraard wordt er rekening gehouden met mogelijke allergieën. Mocht dit van toepassing zijn, dan wil ik je vragen om de nadrukkelijk bij de inschrijving te vermelden

Benodigdheden

Alle materialen en ingrediënten zijn inbegrepen in de workshop

Instructeur van de workshop

Ik, Adinka, kijk ernaar uit om deze workshop voor jullie te verzorgen. Het is mijn verlangen om jullie mee te nemen naar de wonderlijke wereld van pure en onbewerkte voeding. Het bedenken en bereiden van smakelijke en gezonde gerechten kan een uitdaging zijn. Daarom wil ik je met deze workshop niet alleen inspireren, maar vooral aanmoedigen om zelf lekker aan de slag te gaan. Op die manier kun je persoonlijk ervaren hoe eenvoudig het is om een positief verschil te maken in je keuze voor gezonde en voedzame voeding.

Adinka Antonides Instructeur

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen zijn hier opgenomen. Als jouw vraag hier niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder.

Moet ik zelf materialen mee nemen?
Moet ik rekening houden met kleren?
Moet ik kookervaring hebben?
Wordt er rekening gehouden met allergieën?

Cakes en koekjes vanuit de bijbel

De cakes en koekjes zoals wij de kennen komen niet voor in de bijbel. Wel wordt er in het oude testament al geschreven over rozijnenkoek en dadelkoek. Ook kent de Joodse traditie veel bijbelse feesten, waar uitgebreid en feestelijk werd gegeten. In de bijbel worden zoetigheden vaak bereid met natuurlijke ingrediënten zoals honing en gedroogde vruchten. Met deze eenvoudige, oorspronkelijke ingrediënten kun je de meest verrukkelijke cakes en koekjes maken.